Állandó programok

Mikrohitel
A vállalkozásokat segítő pénzügyi termék

A 3,9 % fix ügyleti kamatú hitel célja a kisvállalkozások támogatása pénzügyi segítségnyújtással és tanácsadással. A maximálisan 15 000 000 Ft összegű és 15 éves futamidejű hitel célja gépek, berendezések, eszközök és más beruházások finanszírozása, a már meglévő üzleti tulajdon vagy bérelt infrastruktúra bővítése és/vagy fejlesztése, illetve forgóeszközök biztosítása. A hitel legkedvezőbb feltétele, hogy 0% önerővel hozzáférhető, 36 hónap türelmi idővel és 100 % előfinanszírozási lehetőséggel segíti a vállalkozások fejlesztését. 
bővebben>

Az MVA futó programjai:
 • Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarország Régióban - GS13221/3
  A résztvevő, 18 és 35 év közötti fiatalok maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra nyújthattak be pályázatot, és térítésmentes szakmai támogatást kaptak. A szakmai támogatás legfőbb eszközei: vállalkozóvá válást segítő képzések, üzleti terv elkészítésének szakmai támogatása, tanácsadás, mentorálás és hálózatosodást segítő rendezvények szervezése. A projekt keretében 193 új vállalkozás jött létre támogatott módon.bővebben>n
  bővebben>>


 • Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a közép-dunántúli régióban- TÁMOP-2.3.6.A-12/1-2012-0006
  A résztvevő, 18 és 35 év közötti fiatalok 3 - 6 millió forint vissza nem térítendő támogatásra nyújthattak be pályázatot, térítésmentes szakmai támogatást kaptak. A szakmai támogatás legfőbb eszközei: vállalkozóvá válást segítő képzések, üzleti terv elkészítésének szakmai támogatása, tanácsadás, mentorálás és hálózatosodást segítő rendezvények szervezése. A projekt keretében 250 új vállalkozás jött létre támogatott módon.
   bővebben>>
 • Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis- és középvállalkozások részére
  A sikeres működéséhez szükséges vállalkozói ismeretek fejlesztése, a tudás széleskörű elérhetőségének javítása érdekében szakma-specifikus tanácsadás igénybevételére pályázhattak mikro-, kis- és középvállalkozások 13 szakterületen.
  A programról részletesebben a www.tanacsadastamogatas.hu weboldalon olvashat. Az akkreditált tanácsadók listája elérhető a www.tanacsadoakkreditacio.hu weboldalon.

Az MVA lezárt programjai:

Európai Uniós programok 
Az Alapítvány a Leonardo da Vinci - Life Long Learning Program 2007-2013 keretében mind projektpartnerként, mint vezető partnerként részt vett tudástranszfert célzó projektek végrehajtásában. A több nemzetiségű partnerségek részén széleskörű kapcsolatrendszert épített ki és rendkívül hasznos tapasztalatokat szerzett a vállalkozásfejlesztés és projektvégrehajtás területén. 


A projekt célja a Leonardo program Fadertic projektjében korábban már alkalmazott távtanulási platform átdolgozása a Vidékfejlesztési Ügynökségek számára kínált élethosszig tartó tanulási lehetőségek elérhetőségének, vonzerejének és minőségének javítását szem előtt tartva. 

A projekt az ISO 9001:2008 sztenderdnek megfelelő minőségirányítási rendszer működtetéséhez szükséges tudás megszerzését célozza. Célcsoportja a kis- és középvállalkozások, amelyeket hozzásegítik Minőségirányítási Rendszer bevezetéséhez, és ez által a vállalkozás versenyképesség növeléséhez.
Web: www.leonardobus.eu
E-learning : http://hu.qmsbus.com 

Társadalmi Megújulás Operatív program

Az MVA, mint vállalkozásfejlesztési szervezet a KKV-kat támogató, tömeges pályázatkezelésben való 2 évtizedes tapasztalatát uniós projektek végrehajtásában is hasznosítja. A 2007-2013-mas időszakban számos jelentős projekt sikeres végrehajtása valósult meg.
 • TÁMOP-2.1.4-09/ 1-2010-0005 Munkahelyi képzések támogatása

A projekt célja, a Közép-dunántúli Régióban működő mikro- és kisvállalkozások munkavállalóinak ingyenes munkahelyi képzésének lebonyolítása. A projekt során 1000 fő munkavállaló, munkahelyi képzése valósul meg.
A projekt eredményeként 923 fő (mikro- és kisvállalkozások munkavállalóinak) ingyenes - az előzetesen felmért  képzési igényekhez igazodó- munkahelyi képzése valósult meg a KD Régióban.  A megszerzett tudás és kompetenciák hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességének növeléséhez.
Részletes ismertető a projektről>>>
Képzések>>

 • TÁMOP-5.1.1-09/ 3-2009-0014 Digitális kompetencia-fejlesztés a Kadarkúti kistérségben

400 fő hátrányos helyzetű személy vett részt térítésmentes képzésen és tanácsadásokon, melyek a munkaerőpiaci reintegráció segítésére irányult.


Határon átnyúló programok
Integrált turizmusfejlesztés a szlovák-magyar határrégióban
A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program által támogatott projekt keretében valósítottuk meg a HUSK/0801/1.3.3/0040 azonosítószámú, "Integrált turizmusfejlesztés a szlovák-magyar határrégióban" című szakmai programot. A projekt 2009. október 1. és 2010. december 31. között zajlott. 
A projekt weboldala: www.husk-tour.com

Hulladék, mint megújuló energiaforrás
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány részt vett a Nyitra város által koordinált, Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében megvalósuló, Hulladék, mint megújuló energiaforrás (HUSK/0901/2.1.2/0207) című projekt szakmai megvalósításában. A program 2011. január 1. és 2011. december 31. között valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával.  A projekt az energiafelhasználás csökkentésére, a MEF felhasználása arányának növelésére, a CO2 és más, üvegházhatást fokozó károsanyag mennyiségének –melyek kommunális hulladék-telepeken keletkeznek- csökkentésére, továbbá a régió hulladékok általi  környezeti terhelésének csökkentésére irányult
Bővebb tájékoztató a projektről>>Egyéb
 

 

facebook oldal: https://www.facebook.com/magyar.vallalkozasfejlesztesi.alapitvany
programok, rendezvények fényképfelvételei: https://www.flickr.com/photos/magyarvallalkozasfejlesztes
programok, rendezvények kisfilmjei: https://www.youtube.com/channel/UC3wV6mlQ5CXz7kc4PB7JKCw


Budapest, III. Szépvölgyi út 135., 1277 Budapest 23, Pf: 4, telefon: (06-1) 883-08-00, fax: (06-1) 481-46-01, e-mail: info@mva.hu